Pimcore

Pimcore is een performant open source CMS pakket voor uw website. Een CMS of voluit Content Management Systeem stelt u of uw medewerkers in staat de inhoud van de website aan te passen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de lay-out van de website.

Het beheren van deze dynamische pagina’s is eenvoudig en wordt u aangeleerd tijdens een training. Het CMS kan worden gebruikt voor het beheer van o.a. de statische pagina’s, nieuwsrubriek, rechtenbeheer van gebruikers,… en voor eventuele toekomstige uitbreidingen.

Het PIMCORE CMS is een open source CMS gebouwd in php op het ZEND framework. www.pimcore.org

Door het feit dat het open source is, is er geen licentie te betalen voor het CMS. Bovendien bent u op deze manier ook onafhankelijk van uw leverancier, ook andere webbouwers kunnen met pimcore aan de slag

Tags

 

Interesse? Neem contact op!

De troeven van Pimcore

 1. Gebruiksvriendelijk, met snel resultaat. Uw website kan eenvoudig geactualiseerd worden.
 2. Multitasken: dankzij de interface met tabs kunnen meerdere zaken tegelijk openstaan, waardoor wisselen tussen items zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk is.
 3. Échte WYSIWYG: bij het aanpassen van een document toont Pimcore de wijzigingen direct met de lay-out errond. U ziet meteen hoe uw aanpassingen op de site worden weergegeven.
 4. Voorbeeldweergave: Zonder aanpassingen op te slaan kan een document bekeken worden exact zoals dit er zal uit zien.
 5. Eerdere versies: verlies nooit meer gegevens, dankzij het ingebouwde versiesysteem kan op ieder moment teruggegaan worden naar een vorige versie (dit op alles: documenten, assets en objecten). Ook kunnen de gegevens van de vorige versies afzonderlijk bekeken én vergeleken worden met de huidige versies.
 6. Uitgebreide statistieken: Google analytics is standaard voorzien in Pimcore. Hierdoor kan voor elke pagina perfect geanalyseerd worden hoe de bezoeker er terecht kwam, waar hij naartoe ging, etc. Pimcore maakt het nog duidelijker voor u door alles overzichtelijk en grafisch weer te geven. Ook is er geen nood meer om nog naar de Google Analytics website zelf te gaan. Op deze manier centraliseert u alles en bespaart u tijd.
 7. Drag & Drop: Nooit was een document opmaken eenvoudiger. Dankzij de ingebouwde drag en drop kan op een heel eenvoudige manier worden gewerkt. Afbeeldingen toevoegen, verslepen, aanpassen. Links naar andere documenten en zelfs links naar objecten kunnen worden toegevoegd. Zo kunnen alle modules perfect met elkaar communiceren. Geen losstaande pagina’s meer, maar een samenhangend geheel. Ook het website menu aanpassen gebeurt door de pagina’s te verslepen. Deze worden dan direct aangepast.
 8. >HTML5: Dankzij de laatste webtechnieken is het mogelijk om afbeeldingen en andere bestanden rechtstreeks in uw browser te slepen. Deze worden door Pimcore herkend en automatisch geüpload. Er zijn dus geen ingewikkelde uploadvelden of formulieren nodig.
 9. Snelheid: Pimcore is gebouwd om schaalbaar te zijn, zo zijn er verschillende ingebouwde mogelijkheden die de snelheid van uw website garanderen (caching, output filtering,...). Zelfs afbeeldingen die u in de documenten herschaalt, worden op de correcte grootte opgeslagen en weergegeven. Er wordt dus geen bandbreedte verspild.
 10. Veiligheid: Pimcore heeft een zeer uitgebreid en eenvoudig te bedienen rechtensysteem. Waardoor met enkele muisklikken gebruikers kunnen worden toegevoegd of verwijderd, of hun rechten kunnen worden gewijzigd.
 11. Zoekmachinevriendelijk: uw URL’s zijn duidelijk en geven direct aan waarover de pagina gaat.
 12. Overzicht: Wanneer u zich aanmeldt in Pimcore, krijgt u het dashboard te zien. Hierop kan u in één oogopslag heel wat nuttige zaken bekijken. Zoals oa. Bezoekersaantallen, laatst gewijzigde documenten of objecten, nieuwe assets,...
 13. Uitbreidbaar met specifieke modules en maatwerk.